Hirvijärven ympärimelonta 28. toukokuuta

Lauantai-aamu valkeni pilvisenä, mutta lämmintä kuitenkin oli mukavasti. Hyvissä ajoin suuntasimme vaimon kanssa Kaleville katsastamaan melontavälineitä. Hiljalleen alkoi väkeä tulla lähtöpaikalle. Kanootit ja kajakit jaettiin toiveiden mukaisesti ja pari kanoottia lainattiin Hyvinkään Melojilta. Osalla oli omat menopelit mukana.  Matkaan päästiin 14 henkilön voimin.

Vesille lasku tapahtui Riihimäen puolelta kaupungin uimarannalta. Ranta oli hyvässä kunnossa ja kaikki pääsivät kuivina matkaan. Mukana oli kokeneita melojia ja kaksi ensikertalaista. Melontavinkkejä ja ohjeita kerrattiin ja sitten melomaan.

Matka aloitettiin Riihimäen puoleista rantaviivaa mukaillen. Silmiä ja korvia ilahdutti joutsen-pariskunta, joka saatteli meitä matkaan näyttävällä ylilennolla. On se vaan kaunis, tuo meidän kansallislintumme. Hanhiperhe päivysti kaislikon reunustalla siihen malliin, että liekö ollut jälkikasvu kasvamassa rannan suojissa. Moninaiset vesilinnut olivat edustettuina matkan aikana.

Matka taittui mukavasti ja tuulikin jossain vaiheessa keinutti mukavasti, muttei liikaa. Pieni huilitauko pidettiin matkalla. Rannoilla oli paljon kesämökkejä ja hiukan hulppeammankin näköistä asumusta. Kalliomaisemaa ja hiekkarantaa oli vaihtelevasti. Luonto oli jo nyt täydessä vauhdissa, niin vehreää rannoilla oli.

Matkan jatkuessa nälkäkin alkoi hiipiä ja evästauolle suunnattiin Hyvinkää kaupungin virkistysalueen grillipaikalle. Grilliin tulet ja sen lämmössä paistui niin makkarat kuin munakaskin. Leppoisan jutustelun ja tankkauksen jälkeen matkaa jatkettiin Hyvinkään puoleista rantaa kohti lähtöpaikkaa.

Reissun päätteeksi kalusto lastattiin takaisin kärryyn ja suunnattiin takaisin Kaleville. Retkeläiset lähtivät kotiin iloisten ilmeiden siivittäminä ja kaikki toivoteltiin tervetulleiksi uusiin retkiin.

Petteri

Kuvia Hirvijärven ympärimelonnasta