Melontapäivä 24. heinäkuuta

Heinäkuun melontapäivä keräsi yhteensä 10 osallistujaa. 9 hengen voimin pakkasimme kanootit varusteineen peräkärryyn. Matkaan lähti Kalevin “avokas”, yhdistyksen 3 kaksikkoa ja uusi yksikkömme “Latu-Lotta” sekä melojat kahteen autoon. Suuntasimme kohti Linnatuulen taukopaikkaa Janakkalaan, missä Matti odotteli meitä kajakkinsa kanssa.

Ajoimme harjulta alas Kernaalanjärven uimarannalle ja siirsimme kaluston rannalle. Ilma oli sellainen kun sunnuntai aamuun kuuluukin, aurinkoinen, tyyni ja lämmin.

Suuntasimme melontamme tyynen järven yli kohti Räikälänjoen suuta, mutkaista jokea etenimme ylävirtaan, ali Hakoistentien hienon vanhan kivisillan, ohi Janakkalan Pyhän Laurin keskiaikaisen kivikirkon Kuontolanjärven uimarannalle, jossa pidimme jaloittelu- ja vatunsyöntitauon.

Tauon jälkeen melasimme Kuontolanjärven yli, 130- ja moottotitien ali Viralanjärvelle, rantauduimme järven toisessa päässä olevan karavaanarialueen rantaan (luvan kanssa).

Tekaisimme tulet rantagrilliin, paistoimme makkarat ja evästelimme. Siinä se aika kului jutustellen kunnes oli taas aika lähteä takaisin päin.

Melontakelit jatkuivat samanlaisina koko loppumatkan, meloimme ilman jaloittelutaukoja, välillä kelluttelimme ja katselimme maisemia. Muuta vesiliikennettä oli vain Kernaalanjärvellä, uimarannoilla oli vähänlaisesti liikettä.

Retkeemme osallistui 5 “konkarimelojaa” ja ilahduttavasti 5 uutta melojaa, joilla oli jo myös melontakokemusta ennestään.

 

Kalevi

 

Oheisen kuvasarjan kuvat tallentuivat Kaarinan kameraan.