Miilun patikka 9. lokakuuta

Miilun patikka 9.10. 2016

Lähtöpaikalle Latu-Miiluun kerääntyi patikoijia yhteensä 28 henkilöä. Lisäksi matkaan lähti 2 koiraa. Sää oli pilvipoutainen, eikä aurinko isommin näyttäytynyt koko retkellä. Kuitenkin päivä sentään oli sateeton, hyvä kulukukeli siis. Reittimme oli “perinteinen” pienin vaihteluin. Kuljimme kymmenen lammen tai järven kautta; Kaksoslammet, Iso-Karhulampi, Pikku- Karhulampi, Pikku-Usmi, Urojärvi, Mätälammi, Usminjärvi, Piilolammi ja Iso-Kypärälampi. Matkaa kertyi rapiat 10 km ja aikaakin kului 4 ja puolituntia.

Iso-Karhulammella kertasimme Usmin louhoshistoriaa n. sadan vuoden takaa, nykyisiä louhoshankkeitakaan unohtamatta. Urojärvellä pidimme “pienemmän evästauon” ja kertasimme Hyvinkäänvuoren kaivoshistoriaa ennen mäelle nousua.

Hirvikärpäsiä ei tullut vastaan, mutta kaivokselle johtavalla polulla oli “hirvimies” aseineen passissa. Pienen keskustelun jälkeen selvisi mistäpäin ajo on tulossa, kerroin meidän reittimme ja hän lupasi kertoa eteenpäin. Ei ongelmia asian suhteen, Kaivokselta laskeuduimme alas Mätälammin lehtoon, mikä on nykyään onneksi merkitty luonnonsuojelualueeksi. Kaupunki on rakentamassa alueelle luontopolkua joten Mätäjoen ylikin saadaan kunnollinen silta.

Lehdosta “poukkasimme” pellonreunoja metsän suojassa Vuorenniityntielle ja edelleen ulkoilureittiä Piilolammille makkaroita nokeamaan. Piilossa olikin perhe ulkoruokinnassa ja tulet valmiina, säästyi nuotionteko. Evästelyn jälkeen Iso-Kypärän kautta Latu-Miiluun. Että tällainen reissu, kaikki palasivat ehjinä ja virkistyneinä retkeltä.

Kalevi

Kuvat retkeltä Jukka Eloranta