Yönyli melontaretki Tammisaaren saaristossa 30. Heinäkuuta

Lauantaiaamusta alkoi porukkaa kerääntyä Nummenkärkeen lähtöpaikalle kahdeksaan mennessä. Lähtijöitä oli yhteensä 7, kolme naista ja neljä miestä. Kertasimme melontakohteen, varusteet, kuka milläkin meloo ja ajoreitin määränpäähän taukopaikkoineen sekä suoritimme muut “kirjalliset” toimenpiteet. Sitten kanootit varusteineen kärryyn ja muut tavarat Kalevin ja Jukan autoon, joilla matka tehtiin.

Matka suuntautui kohti Raaseporia, Tammisaaren saaristoon Skärlandetin saaren Kopparöhön, edunvalvontajärjestö Pron alueelle. Matkalla käytiin välitauolla tietenkin Karjaan ABC:llä ja otettiin kyytiä saaristolossilla.

Telttojen pystytyksen jälkeen ajoimme kärryllä kanootit rantaan ja purimme lastin, päivän varusteet kyytiin ja reitin kertaus ja eikun melaa veteen.

Lauantain retki kulki Kalevin johdolla kohti Itää, saaria kierrellen. Kiersimme Torsön saaren ympäri matkaten n. 22 km. Keli oli upea, aurinkoa ja melko tyyntä, hienoja kallioisia saaria joka puolella ja olihan niitä muutama merimetsojen valkeaksi “kalkitsemakin” matkalla. Nähtävyyksiä nekin.

Matkalla tietenkin kahviteltiin ja nautittiin eväistä rantakalliolla auringossa.

Takaisin Kopparöhön kurvasimme hulppean ruovikkoreitin kautta. Illalla nautimme vielä saunasta, ja suunnittelimme seuraavan päivän retken terassilla. Yöllä ripsi vähän vettäkin.

Sunnuntai aamuna sateli vähän enemmänkin. Puuro sekä aamupala olivat tosin valmiina aamu kahdeksalta. Tutkimme säätietoja ja päätimme lähteä melomaan sateen hieman hellitettyä.

Sunnuntaina, Jukan vetovuorolla, melasimme Stora Sandön koillispuolen rannalle tauolle evästelemään ja taas alkanutta sadetta pitämään. Hellittihän se sade ja loppupäivä olikin aurinkoista ja tyyntä. Jukka johdatteli meitä saarien välistä pujotellen Baggon venesatamaan / rajavartiolaitoksen tukikohtaan. Saimme seurata tapahtumaa kun rajavartioalus oli laiturissa lähtövalmiudessa moottorit käyden. Rantaan saapui ambulanssi  ja sen miehistö siirtyi alukseen. Lähdettyään alus meni melkoista haipakkaa kohti ulkosaaristoa.

Jukka johdatteli meidät takaisin Kopparöhön Högholmsfjärdenin ja Kopparöfladan kautta. Pesaisimme kanootit rannassa ennen autoihin kuormaamista. Teltat olivat sopivasti kuivaneet auringossa melonnan aikana, “tyttärien” uintireissun ja telttojen / tavaroiden kasauksen jälkeen suuntasimme auton nokat kotia kohti. Toki poikkesimme Karjaalla tutussa paikassa syömässä. Kaikin puolin onnistunut reissu.

Kalevi