Lumikenkäretki Sonninmäelle 27. helmikuuta

Lumikenkäretki Sonninmäen maastossa on jo perinne, joka aloittaa talviset lumikenkäilymme. Kokoonnuimme Puolimatkan koulun kentän reunaan aamukymmeneltä aurinkoisena pakkasaamuna 12 henkilön joukolla. Retkelle lähtijöiden joukossa oli pääosin tuttua väkeä, mutta paikalle saapui myös muutama henkilö, jotka eivät aikaisemmin olleet tämänkaltaista liikuntamuotoa kokeilleet.
Sovittelimme lumikengät jalkaan ja suuntasimme askeleemme Sonninmäkeä kohti, ja pian olimme alueen sydämessä. Noin 40 hehtaarin laajuisella yhtenäisellä alueella risteilee lukuisia polkuja myös talvisaikaan. Useat muutkin ulkoilijat liikkuvat Sonninmäellä, -useimmat hiihtäen, nauttimassa mäntymetsän tuoksuista ja varsin hiljaisesta ympäristöstä. Metsässä oli runsaasti lunta, olihan edellisviikolla ollut kahtena päivänä kova myräkkä. Suojasään jälkeen saapuneen pakkasen hyvä teko oli jähmettää satanut lumi mukavasti lumikengillä kulkevia kantavaksi. Ohitimme vesitornin ja laskeuduimme siitä suppaan. Jarmo oli liikkeellä Ladun liukulumikengillä, joilla hän sujautti vauhdikkaasti supan pohjalle. Suuntasimme kengänkärjet Hankopaanan läheisyydessä olevalle sorakuopalle. Kalevi oli tuonut sinne klapeja ahkiollaan ja tehnyt valmiiksi tulet sorakuopassa olevan betonirenkaan päälle. Pääsimme evästelemään ja paistoimme nuotiolla makkaroita.
Palailimme metsässä mutkitellen Lehtosen puutarhan kautta Puolimatkan kentän reunaan. Aikaa retkeemme kului 2 tuntia. Posket punoittivat kaikilla ja mieli varmasti virkistyi jokaisella mukana olleella.

Timppa