Melontapäivä 25. syyskuuta

Kanootteja olimme taas uittamassa, tällä kertaa ”perusreitillä” Puujoki / Hiidenjoki, Etelä-Hämäläisellä valtaväylällä. Tarkoitus oli ensin mennä Rehakka-Haapajärvi-Tuulensuunjoki-Kernaalanjärvi reittiä, mutta keskusteltuamme aamutuimaan totesimme sen kuivan kesän jälkeen liian vähävetiseksi.

Siispä Leppäkosken venerannasta kalusto vesille ja Puujokea kohti Turenkia, keli oli oikeinkin hyvä melontaan, tuuletonta, eikä ollut liian lämmintäkään.

Puujoki loppuu Vettenjakamoon, mistä pääseee Myös Kernaalanjärvelle, me jatkoimme Hiidenjokea eteenpäin.

Reitillä on muutamia mökkejä ja pari isompaa kartanoakin puistoineen näkyen hyvin vesille. Toisen kartanon rannassa on metallinen tukkilaispatsas noin luonnollista kokoa. Samalla rannalla oli iso lauma fasaaneja.

Kääntö ja taukoilupaikalla Turengin venerannassa oli kunnan toimesta rakennettu uusi hieno kotalaavu tulisijoineen. Oli tosi tuore tapaus, ei vielä yhtään ”kuittausta”.

Polttopuita oli saatavilla maksullisesta automaatista, ei tullut kokeiltua miten se toimii, meillä kun on aina omat puut mukana.

Aikamme makkaroita mustattuamme melasimme takaisin Leppäkoskelle. Matkassa oli 9 melojaa ja kalustona 2 avokanoottikaksikkoa ja 5 kajakkiyksikköä. Ullan pakarissa taas ”jölkimelonnat” ja sitten kotia. -

t.kalevi