Pyöräretki Nukarinkoskelle 23. huhtikuuta

Nukarinkosken retkelle lähdettiin Puolimatkan koulun pihasta 6 hengen joukolla. Säätila oli mainio retkeämme ajatellen, koska tuuli puhalteli koillisesta, siis kulkusuunnassa selän takaa ja aamulla vesipisaroita pudotelleet pilvet olivat taivaalta väistyneet. Lieneekö startti ollut hiukan liian kiivas, sillä vetäjän pyöränkumi puhkesi heti lähdettäessä. Onneksi ajokin vaihtaminen lähes välittömästi oli mahdollista ja pääsimme pian jatkamaan matkaa. Joukkoomme liittyi matkan varrelta, Hyvinkäältä ja Jokelasta lisää väkeä, joten osallistujien kokonaislukumäärä kasvoi yhteentoista henkilöön.

Nukarinkoskelle saavuimme hyvässä järjestyksessä ja parkkeerasimme polkupyörämme Nukarintien varrella, sillanpielessä olevalle pysäköintipaikalle. Havaitsimme Vantaanjoen virtaavan vuolaasti, sulamisvedet olivat lämmenneen sään ansiosta lähteneet runsaina liikkeelle. Kosken kuohuja näkyi olevan ihailemassa lisäksemme varsin runsaslukuinen joukko ulkoilijoita. Hyvin mahduimme kuitenkin laavulle, jossa oli valmiina nuotio odottamassa eväsmakkaroidemme pinnan kärventämistä. Kosken vedenpinta oli noussut niin korkealle, että laavulta padolle päin johtavat lankutukset olivat jääneet osittain veden alle. Tämän kohdan saattoi onneksi kiertää ja päästä ihailemaan padolla virtaavaa vesiputousta. Toki gore-tex kengillä varustautuneet henkilöt loikkivat tuostakin yli mitenkuten. Lisäksi veden pinnan havaittiin laskeneen noin kymmenellä sentillä vajaan tunnin aikana, jonka vietimme koskella.

Palailimme Hyvinkäälle Rantakulmantien kautta. Tuo tienpätkän päällyste on päässyt viheliäiseen kuntoon. Asfalttiin on vuosien saatossa syntynyt kosolti kuoppia, aivan kuin pyöräilijän harmiksi. Toki noita on paikkailtu, mutta uusia ilmestyy vieriviereen ylenaikaa. Toivotaan, että tie saisi uuden päällysteen, sillä reitti on rauhallinen ja muuten mainio pyöräilyä ajatellen, Kaltevan kohdalla pysähdyimme sillalla katselemaan vielä Vantaan virtaamista ja muistelimme samalla Hyvinkään pohjalaisten järjestämiä pääsiäisvalakioita. Kaltevalta Vehkojalle ajelimme nousevien talojen välistä Kravunlaaksonkaduksi nimettyä väylää pitkin Hankotien alitse Kitteläntielle. Tuo uusi asuinalue on nimetty Kravunlaaksoksi ja alueen kadut nimetään perhoslajien mukaisiksi. Lanttuperhonen ei ole saamassa nimikkokatua, mutta hienostuneempien lajien, kuten Amiraali, Apollo, Aurora ja Sinisiipi nimi kirjaillaan katukylttiin.  

Palasimme 2 minuuttia ennakoitua aikaisemmin virkistäytyneinä Kirjavalletolpalle. Kiitos kaikille osallistuneille!

Seija ja Tarja

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.