Melontapäivä 21. toukokuuta

Kauden toinen ”virallinen” melontapäivä melastiin hienoissa olosuhteissa, päivä oli lämmin ja tuuleton. Tässä välissä olemme myös melasseet Suomi meloo harjoituksia melontajoukkuellamme.

Tämänpäiväinen melonta suuntautui Lopelle Punelia järvelle. Osallistujia oli 10 henkeä, kalustona 1 avokaksikko, yksi kajakkikaksikko ja 6 kajakkiyksikköä.

Myös uusi hankintamme, käytettynä ostettu kajakkiyksikkö Avalon Melanie pääsi koemelonnalle ja osoittautui hyvin uivaksi ja hallittavaksi.

Takalantien venerannasta laskimme kaluston vesille ja suuntasimme etelää Punelian selälle, läpi suntin ja selkäsaarien etelärannan padolle.

Sieltä takaisinpäin Käärmesaaret kiertäen ja saaren ”loikoilukallioita” ohimennen katsastaen kohti Selkäsaaria. Rantauduimme ja nousimme mäelle evästelytauolle, ns. ”kylmä lounas” kulohälytystilan vuoksi.

Matka jatkui taas pohjoiseen, suntista läpi ja kohti ”Pikku Puneliaa”, missä rantauduimme Marskin majan museon rantaan jaloittelemaan.

Siitä vielä tauon jälkeen Punelian perälle asti, kiersimme perälahdessa pienen saaren osa eri suuntaan, ja tulihan siinä tuttuja vastaan, muuten oli hiljaista, pari moottoria koko melonnan matkalla.

Melasimme takaisin venerantaan, kalusto kyytiin ja muutkin tavarat. Pari ”tytärtä” tietysti kävivät uimassakin, lämmintä vettä kuulemma.

”Jälkimelonnalle” poikkesimme ”Läykkä Cityn” Nesteelle, hyvin maistuivat kahvi, jäätelö ja muukin eväs ennen ”kanoottiparkkia” ja kaluston purkua.

Aikaakin kului se mitä ohjelmassa oli, eli 9–18.

 

t. kalevi