Poronpolku Lopella sunnuntaina 25.9.

22.9.2022

54. Poronpolku järjestetään syyskuun viimeisenä sunnuntaina.

Poronpolun lähtö tapahtuu Räyskälän ilmailukeskuksesta klo 8-11:30. Reitit ovat pituudeltaan 3, 11, 16, 22 ja 28 kilometriä. Matkan varrella on huoltopisteitä, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Neljän pisimmän reitin kulkijat ylittävät Marskin majan salmen joko kapulalossilla tai soutuveneellä. Upeimmat maastot ovat 22 ja 28 km:n reiteillä.

Paikoitus on järjestetty Räyskälän ilmailukeskuksessa (Räyskäläntie 311, Räyskälä). Ilmailukeskuksesta on järjestetty bussikuljetus reitistölle ja polulta takaisin ilmailukeskukseen. Bussilla kulkee niin kävelijät, lastenvaunut kuin koiratkin.

Ensimmäinen bussi lähtee ilmailukeskuksesta klo 8. Soutu ja lossaus sulkeutuu klo 16, josta on noin 4,5km paluukyytipysäkille. Viimeinen bussi reitistöltä tapahtumakeskukseen lähtee klo 17. Ajoitathan siis lähtöaikasi ja reittivalintasi sen mukaan.

Reitit polveilevat upeissa ja moni-ilmeisissä Hämeen järviylängön maisemissa järvien ja lampien välissä pitkin metsäisiä harjuja, poikkeavat välillä suolle ja kiipeävät joskus kalliollekin. Suot ylitetään pitkospuita pitkin, vesistö kapulalossilla tai veneellä ja jyrkimmät rinteet kiivetään portaita pitkin. Matkaa tehdään kiireettömästi luonnosta ja huoltopisteiden palveluista nauttien.

Pirunlinnassa sijaitsee maahisten, menninkäisten ja peikkojen valtakunta. Kaikille reiteille lähtö on ilmailukeskuksesta ja kaikki reitit kulkevat Pirunlinnan kautta. Lyhimmän 3km perhereitin voi kulkea myös lastenrattailla.

Osallistumismaksut:
Aikuinen 10€
4-12 vuotias 2€
0-3 vuotias 0€
koira 5€

Osallistumismaksu sisältää huolletun reitistön, bussin ja huolenpitämisen osallistujista sekä saunan ja kunniakirjan.

Osallistumismaksun voi suorittaa jo ennakkoon osoitteessa https://poronpolku.vilkas.shop/ Ennakkomyynti aukeaa 18.7.2022. Rannekkeen voi lunastaa tapahtumakeskuksesta tapahtumapäivänä tai edellisenä päivänä, la 24.9. klo 10-16 välisenä aikana. Näissäkin tapauksissa lähtö on aina Räyskälän Ilmailukeskuksesta. Reitistölle auton pysäköinti on ehdottomasti kiellettyä.

Sauna on lämpimänä klo 12-18:00. Pukuhuoneet ovat sekä miehille että naisille, mutta pesutila ja sauna ovat yhteiskäytössä.

Muista myös #poronpolku ja @poronpolku sosiaalisessa mediassa.

Tapaturmavakuutuksesta tulee jokaisen huolehtia itse.