Sauvakävely

Sauvakävely 

Sauvakävely on tehokasta ja monipuolista terveysliikuntaa ja kuntoilua. Sauvoista löytyy kävelylle rytmiä, askelille lisää pituutta ja vauhtia. Yläselän ja hartioitten lihasten käyttö parantaa tehoa ja verryttää lihaksia. Sauvat tuovat kävelyyn rentoutta ja tasapainoa. Ne toimivat oivallisesti myös kävelyn turvaajina, mm epätasaisella liikuttaessa ja liukkailla keleillä. Luonnossa ja metsässä tehdyillä sauvakävelylenkeillä on monia positiivisia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. 

Sauvakävelyn aloittaminen on helppoa ja edullista: tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat, sään mukaiset kengät. Laji soveltuu kaikille ikäryhmille ja sitä voi harrastaa niin aloittelijat kuin kilpaurheilijat. Iäkkäälle liikkujalle sauvat antavat tukea myös liikehallintaan.  

Sauvakävely on yksi suosituimmista liikuntamuodoista ja sitä harrastaa yli 1,5 miljoonaa suomalaista.  

Lähde sinäkin mukaan Hyvinkään Ladun sauvakävelylenkeille 

Hyvinkään Latu järjestää touko-syys-/lokakuun aikana säännöllisesti sauvakävelylenkkejä, jotka toteutetaan pääosin arki-iltaisin noin kahden viikon välein. Lenkkien pituudet vaihtelevat 7 – 12 km välillä ja ovat kestoltaan 1,5 – 2 tuntia. Lenkkien pituutta ja kävelyvauhtia sovelletaan osallistujien mukaan.  

Lenkit toteutetaan Hyvinkään lähiympäristön metsäpoluilla ja ulkoilureiteillä. Omat sauvat, maastoliikkumiseen sopivat jalkineet ja oman tottumuksen mukaan juomaa ja/tai pientä energiaa on hyvä ottaa lenkeille mukaan. 

Lenkeistä tiedotetaan Hyvinkään Ladun nettisivujen tapahtumakalenterissa sekä Hyvinkään Ladun facebook-sivuilla sekä Hyvinkään kaupungin tapahtumakalenterissa.  

Vetäjinä toimivat Hyvinkään Ladusta Tuula Juhola ja Anneli Miettinen.