Pyöräretki Herusiin 9. toukokuuta

Tiikerinlenkki tutuksi tapahtumassa 9.5. pyöräilimme Herusten/Nopon laatikolle. Matkalla 14 henkinen joukkomme poikkesi tutustumaan Vittorio Gianninin polkupyörämuseoon Hyvinkäänkylässä. Kiitos Vittoriolle museon esittelystä! Kuvat Lauri ja Timo

Hitsaajat patsaalta lähtenyt joukkomme Hyvinkäänkylässä.

Ahjon vanhan kaupan tilohin perustettu yksityinen museo oli avattu yleisölle pyöräilyviikon kunniaksi.

Pyöräkokoelma sisältää monenmoisia menopelejä eri vuosikymmeniltä.

Polkupyörän nimi on perinteisesti ilmaistu koristeellisella merkillä, joka on kiinnitetty runkoputkeen ohjaustangon alle.

Aino merkkisestä naisten polkupyörästä on varmasti monella paljonkin muistoja. Tällä merkillä varustettua pyörää lienee valmistettu melko paljon ja pitkään.

Kuinka ollakkaan, museosta löytyi Tiikeri merkkinen menopeli. Sopii varmasti Tiikerinlenkille.

Polkupyörä on jo kauan ollut apuväline erilaisten kuljetustarpeiden hoitamiseksi.

Peräpukamat tykkää...

Museokokoelman omistaja Vittorio Giannini on kilpaillut Italiassa suurissa pyöräkilpailuissa. Tässä kalustoa noilta ajoilta.

Tällaisella pyörällä taiteileminen ei olekkaan jokapojan harrastus. Suurella etupyörällä varustettu pyörä liikkuu toki rivakasti, mutta vaatii papua pohkeeseen. Välityshän tuossa on suora, eikä jarruttaminenkaan liene yksinkertaista. Mallin mukaisia pyöriä valmistetaan toki nykyaikanakin, vakka tämä yksilö on jo iäkäs.

Valoja sekä varusteitahan tietenkin on tarvittu kautta aikojen...

Riksa on kaukoidässä käytössä oleva kulkupeli. Motorisoituun kaksipyöräiseen liittettyä vastaavaa viritystähän nimitetään akantappajaksi.

Käyriä ohjaustankoja nimitetään pukinsarviksi. Tässä ei tarvitse käyttää tuota vertauskuvallista ilmaisua. Kyseessä ovat Pukinsarvet., isolla Peellä!

Omat kulkupelimme ovat moderneja viimeisen päälle!

Matka jatkui Nopon suuntaan.

Paluumatkalla tyttönen harjoitteli puujaloilla kävelemistä pyörätiellä. Meidän urhot lainasivat vähän noita sirkusvälineitä kokeillakseen, miltä se nuoruus tuntuikaan. Hyvinkään Ladun retkikalenteriin päätettiin samantien ottaa lajiksi puujalkakävely.....! No, myönnetään, että on niitä puujalkoja ollut tähänkin asti retkillämme mukana! Tervetuloa vastakin!

Opiston pihapiirissä narsissit kukkivat upeasti.