Isänpäiväpatikka 13. marraskuuta

Isänpäivän patikan lähtöpaikalle Latu-Miiluun kerääntyi yhteensä 27 lähtijää. Järvenpään Latu oli parhaiten edustettuna, sitten Hyvinkää, Keravalta ja Riihimäeltä yksi molemmista. Timo huomasi että Suomen lippu pitänee nostaa salkoon isänpäivän kunniaksi, näin tehtiin ja oli siis juhlava lähtö.

Taivalsimme lumista tietä Kypärän suuntaan, aina Piilon tien risteykseen asti, autonjäljet olivat tampanneet hyvän kulkualustan. Piilontieltä oikaisimme suoraan Metsähallituksen soidenennallistamistöiden runnomaa notkelmaa (hieno korpimaisema) Piilolammen pohjois-päähän. Kiersimme lammen eteläpään nuotiopaikalle tulistelemaan. Ilmeisesti Joulupukki oli toimittanut paikalle pahvilaatikossa puita, mukanamme kantamien lisäksi. Kelpasi niitä poltella, kahvit kiehuivat ja makkarat mustuivat, hyviltä maistuivat, kuten myös Sinikan piirakka.

Jäille ei ollut vielä asiaa, joten kiersimme lammen toista rantaa ja könysimme “mörrimöykyn rotkon “ kautta reitille ja edelleen Kaksoslammen risteyksen kohdalta suorhaan mäen yli Karhulammen louhokselle. Louhokset tuntuivat kiinnostavan, joten kävimme niitä katsomassa.

Karhulta metsän poikki reitille ja taas oikaisu notkon kautta ja niin olimme perillä Latu-Miilussa. Metsä oli hienossa lumipeitteessä, lunta oli maassa ja puussa. Ensi viikolla todennäköisesti kaikki taas katoaa sateisiin (vesi-?). Kerkesimme nauttia lumisesta maisemasta juuri sopivasti. Mutta sitähän tulee ajallaan taas lisää ja ehkä ne lammetkin vielä jäätyvät kantaviksi, ja riittävästi kun tulee lunta, niin pääsemme hiihtasemaankin, - muuallekin kuin Perttulaan.

Kalevi

 

Ensin on 19 kuvan kokoelma Laurin kamerasta ja loppupuolelle vielä Timon ottamia kuvia retkeltä.

- Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen -