Melontapäivä 23. toukokuuta

Kauden ensimmäinen melontaretki suoritettiin ”koronaturvallisesti”. Starttasimme ”kanoottiparkista” kahdella autolla ja neljällä melojalla avokanootit tukevasti autojen katolla kohti Riihimäen ABC asemaa, mistä noukimme Hausjärven senioriedustajan autoineen/kajakkeineen letkaan mukaan. Puujoen rantaan ajoimme Leppäkosken venerannassa. Kalusto alas ja tavarat kyytiin, kalusto vesille ja siitähän se taas alkoi, melojan kesä.

Meloimme Puujokea myötävirtaan kohti Hämeenlinnaa, sinne asti emme kuitenkaan olleet menossa, vaan Vettenjakamosta kaarroimme kohti Kernaalanjärveä.

Järvi oli tyyni ja aamu utuinen, kaarsimme Hiisinkärjen rantautumispaikalle tauolle. Vesi oli sateiden jälkeen korkealla ja rantautumispaikankin hiekkaranta veden alla.

Nuotio pystyyn ja keittelimme nokipannukahvit eväiden syönnin lomassa, puut ja vesi kulkivat tietenkin mukana, kanoottiin mahtuu. Makkaratkin käristeltiin, maltoimme odottaa kunnon hiillosta.

Nuotion sammutuksen jälkeen tavarat takaisin kanootteihin ja läksimme oikomaan takaisinpäin kohti Leppäkoskea, muuta vesiliikennettä ei tullut vastaan kumpaankaan suuntaan mennessä. Mökkiläisiä oli pihoilla jonkun verran ja lintuja oli liikenteessä, joutsenia, kurkia ja sinisorsia, kaartelevia haukkojakin havaitsimme neljän ryhmän.

Venerantaan palattuamme katsoimme, että rautatiesillan alla virtaa varsin mukavasti, joten läksimme melomaan ylävirtaan Koskitien sillan taakse. Sillan alla olikin oikein hyvä virtaus, väänsimme melaa n, 100 m vastavirtaan, välillä tuntui, ettei kanootti etene mihinkään, mutta pääsimme virtauksesta ohi hieman tyvenempään. Vesihörpyt pullosta, kanootti ympäri ja virran mukana vauhdikkaasti takaisin, melojilla on halvat huvit.

Paluumatkalla poikkesimme vielä terassille, Ullan Pakariin Riihimäellä, kahvit ja pitsapala maistuivat, vielä ajo ”kanoottiparkkiin”, kalusto paikalleen ja sehän oli taas siinä, melontapäivä 9-14.30, eli vielä jäi päivää jäljellekin.

 

t. Kalevi