Lumikenkäretkellä 18. maaliskuuta

Lumikenkäretkellä

Tällä kertaa kävi toisinpäin, kuin usein aikaisemmin. Kun ilmoittautuneita oli edellisenä iltana 18 mennessä seitsemän, illanmittaan tuli kahdeksan uutta ja aamulla yksi peruutus, eli äkkiä laskien meitä oli kenkäilemässä 14 henkilöä.

Ajoimme aamusta automaattisesti Usminjärven uimarannan parkkiin, uimareista ei edelleenkään havaintoa, meidän lisäksemme muutama pilkkijä.

Jäälle mekin suunnistimme saatuamme lumikengät jalkaan ja pidettyämme alkuinfon.

Suunnaksi valikoitui vaihteeksi etelä, kohti aurinkoa. Suunnistimme suoraan kohti Pontevan majan rantaa johon olimme kysyneet luvan. Luvanantaja Ensio oli myös mukanamme retkellä ja kertoi majan pihalla alueen käytöstä. Lisäksi löytyi joukostamme myös aiemmin itse tai lapsiensa kautta Pontevassa mukana olleita.

Pihan ylityksen jälkeen ylitimme Vuorenniityntien ja löysimme itsemme Jauholammen tilan niittypellolta, matkasimme peltoa kaakkoon ja lounaaseen kohti Mätälampea.

Mätälammen jäällä näkyi kauriin jälkiä kuten myös rannalla. Yllättäen myös tällä lammella oli käyty pilkkimässä. Lammen eteläpuolella on Vaskivuoren luontopolku, mutta sinne emme nyt suunnanneet, vaan lähdimme ”ikimetsän” läpi länteen kohti Urojärveä.  Hieman veti oikea jalka pidempää askelta, joten ajauduimme liikaa vasemmalle, mutta kurssin korjauksen jälkeen laskeuduimme sujuvasti Urolammen jäälle ja tekaisimme nuotion pohjoispään ”nuotiopaikalle”.

Siinä eväät ja juomat hupenivat makkaroiden käristessä tulella.  Sinikalle taas kiitos makeasta leivonnaisesta.

Tauon jälkeen lähdimme kohti pohjoista ja nousimme ylös kallioselänteelle. Täälläkin oli harjoitettu ”metsänhoidollisia toimia”, itse harvesterikin huilasi mäen päällä. Kävelimme kallioselännettä pohjoiseen kiertäen tien ja selänteen välissä olevan vanhemman hakkuun ja taimikon.

Usminjärventien ylitimme latupohjaa seuraten kohti parkkipaikkaa. Matkaakin tuki huimat 4 km ja muutama päälle, aikaa tuhersimme reilut pari tuntia. Auriko paistoi, Urojärvellä tuli hieman lunta, joten sitä riittänee myös ensi sunnuntain lumikenkäilyyn.

Kalevi