Pyöräretki Suomiehen luontopolulle 22. toukokuuta

Torstaina aamupäivällä 22.5.2018 polkaisi reipas Hyvinkään Ladun ja Hyvinkään nivelpiirin porukka Uudenmaankadun Alepan P-paikalta kohti Suomiestä. 14 hengen porukkaa veti Seija Vuori, Timo polki porukan keskipaikkeilla ja allekirjoittanut piti perää yhden huomioliiviin sonnustautuneen miehen kanssa. Huomioliivi oli hyvä varsinkin, kun pitkänä letkana ylitettiin katuja, autoilijat näkivät, mihin letka päättyy. Ajelimme Uudenmaankatua ja Nopon kautta.

Sää oli aurinkoinen ja kuuma. Suomiehen soramontulla olo oli kuin kuumalla aavikolla. Ei juuri missään varjoa. Onneksi kaikilla näytti olevan juotavaa. Mutta päähinettä ei kaikilla ollut, niin kuin ei kypärääkään!

Kaupungin tekemä luontopolku kiersi soramontulla ja nousi kaksi kertaa upeille näköalapaikoille. Matkalle mahtui tilataidetta, jätin jalanjälki, isojen kivien asetelmia, suuria hyönteishotelleja ja Jätinkatu. Kaikki oli jättiä, mutta kasvillisuus odotti vielä sadetta. Timo osasi kertoa asioista paljon mielenkiintoista. Kävelymatka kertyi vähän vajaa 3 km. Kaikki jaksoivat kulkea sen mukisematta.

Kotimatkan pyöräilimme Rantakulman, Kittiläntien ja asuntomessualueen kautta. Osa porukasta erkani ennen päätepistettä omille teilleen. Edestakaisen matka pituus oli noin 22 km. Hyvä lenkki lämpimällä säällä.

Tarja