Laurin pyöräretki 18. toukokuuta

Laurin pyöräretki suuntautui tällä kertaa kaupungin eteläosiin käyden jopa naapurissa Nurmijärven puolellakin.

Sää suosi polkijoita aurinkoisella kelillä. Lähtiessä lämpömittari näytti mukavia 17 asteen lukemia.

Palatessa lähtöpaikalle se oli kivunnut 5 astetta retken kuluessa.

Matkaan lähti 6 polkijaa, joista kaikki ruksasivat itsensä Hyvinkään Ladun jäseneksi. Kun tiedustelin, tiesikö kukaan matkan kohdetta ennakolta, myönsi yksi katsoneensa kohteen Ladun sivuilta edellisenä iltana. Matkalla ei tuulikaan juuri haitannut, vaikka ympyräreitin ajoimmekin.

Reittisuunnitelmaan kuulunut siirtyminen Jokelantieltä Rantakulmantielle ei mennytkään Kolumäentien kautta sillä tämä osoittautui hiekkatieksi. Niinpä tein nopean muutoksen reitinvalintaamme ja jatkoimme matkaa Jokelan kautta Nukarille, josta sitten liityimme Rantakulmalle vievälle reitille. Tämä lisäsi viitisen kilometriä ennakoituun matkaamme, mutta edelleen pysyimme kaavailussa aikataulussa.

Rantakulmalla poikkesimme Lindströmin puutarhalle. Kävimme kesätapahtuman kahviteltassa syömässä eväämme kupillisen kera. Puolen tunnin tauon jälkeen jatkoimme matkaa. Nyt poikkesimme reittisuunnitelmasta sen verran, että Kaltevantiellä käännyimmekin Tervamäkeen Kravunarkun sijaan. Ja tämähän tarkoitti sitä, että pääsimme Åvikin mäessä vähän venyttelemäänkin jäseniämme.

Koko joukko palasi tällä kertaa lähtöpaikalle asti. Siellä kiiteltiin kilvan vetäjää ja osallistujia. Myös seuraavan päivän melonta oli jo esillä, joku tai jotkut suuntavat aamulla melontaparkkiin. Matkaa mittareihin kertyi 33 km.

Lauri