Pyöräretkellä Nukarinkoskelle 13. huhtikuuta

Meitä oli  lähtemässä klo 11.00 kymmenen pyöräilijää  Puolimatkan koulun kulmilta pyöräretkelle Nukarinkoskelle. Joukossa oli muutama uusi osallistuja.  Pyöräilimme Kruununmaan asuinalueen ohi Vaahterantietä  Teboilin kulmalle. Vehkojan Teboililta mukaan liittyi Tarja ja Pekka. Alikulun kautta jatkoimme matkaa Kravunarkun tietä Kaltevantielle. Vantaanjoen sillan kohdalla saimme mukaan vielä yhden osallistujan. Kaltevantiellä, ojan pientareella pongasimme ison lämpäreen leskenlehtiä. Rantakulman pelloilla ei ollut tällä kertaa muuttolintuja eikä muitakaan eläimiä, mutta ihmettelimme kun autoja alkoi olla parkissa vastakkaisella puolen tietä. Autojonoa oli silmän kantamattomiin usean kilometrin matkalla. Syykin selvisi. Thaimaalaisilla oli temppelissä vesifestivaalit, uudenvuoden juhlat.

Nukarilla  jätimme pyörät Vantaanjoen sillan pielessä olevalle parkkipaikalle klo 12.10. Iloksemme Kalevi oli siellä meitä vastassa.  Tässä vaiheessa meitä olikin jo neljätoista. Jatkoimme matkaa jalkaisin laavulle, jossa paistelimme makkaroita ja hörpimme kahvit. Evästauon jälkeen tutustuimme koskialueeseen.  Nukarinkoski kuohui ja kohisi pitkältä matkalta. Pitkospuiden kohdalla oli ”väritön” mustarasta.  Klo 13.10 palasimme pyörille. Kalastuksen valvojan ominaisuudessa pari herraa kyseli meiltä mielipiteitä alueen kehittämiseksi. Aluetta oli jo kunnostettu ja lisääkin kunnostustöitä oli luvassa.  Eniten meitä tuntui kiinnostavan, miksi koskialueella ei saa onkia eikä käyttää elävää syöttiä. Saimme ohjeen lukea kalastuslakia.

Paluumatkalla tulimme Tammilehdon hernepeltojen ohi  Jokelan keskustaan. Siellähän oli isot markkinat ja kansalaisopiston kevätnäyttely. Tässä levähdyspaikassa joukkomme alkoi suuntautua eri suuntiin syystä tai toisesta. Pari reipasta pyöräilijää  ei enää halunnut taukoa tässä kohtaan ja  Sulo oikaisi Nuppulinnan suuntaan.  Muulla joukolla palasimme Hyvinkäälle. Monille tämä oli ensimmäinen pidempi pyöräretki ja tuntemuksia oli niin jaloissa kuin takapuolessakin.

Päivä oli puolipilvinen ja lämmin. Lämpötila noin 5 astetta. Matka eteni retkivauhtia, tosin jossain kohdin vähän hitaamminkin. Ongelmia ei matkan aikana tullut. Osallistujat olivat tyytyväisiä. Kotiin palasin klo 14.45, joten aikaa kului yllättäen melkein neljä tuntia.

Retkiterveisin  Seija

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.