Melontapäivä 11. toukokuuta

Hyvä melontakauden aloitus, 12 ilmoittautunutta. Aamulla yksi soitti ja kertoi nukkuneensa ns. pommiin, toiselle tuli muuta menoa. Mutta hyvä saldo silti 10 lähtijää, yksi kaksikko, yksikkö ja avokas jäivät plaanille.

Alun perin oli tarkoitus osallistua Hyvinkään Melojien kanssa Hyvinkään läpi melontaan, mutta pähkäilimme asiaa ja totesimme melonnan lopetusajan olevan varmempaa jos menisimme omalle melonnalle, Kytäjoesta ja Vantaasta ei koskaan tiedä pääseekö läpi mahdollisten kaatuneiden puiden vuoksi. Vaan nythän se kaatunut puu näyttikin olevan Usmintiellä.

Kalusto kärryyn ja matkaan, energia ystävällisesti ja pienellä hiilijalanjäljellä kahdella autolla koko 10 h porukka, olisi se 12 henkeäkin mahtunut. Ari oli hankkinut 7 h retkeilyauton ja Jukan auto toisena.

Ajelimme Kernaalanjärven uimarannalle, Jukan autokunta kurvasi ABC n kautta makkaran ostoon, meillä kun oli Hyvinkään läpi melonnan ”evästys” ja siihen ei kuulu nuotiotaukoa, mikä meidän retkillä on melkein ehdoton edellytys.  Eikä niitä polttopuitakaan tullut mukaan, onneksi laavulla oli nurkassa pahvilaatikollinen koivuklapeja, ettei mennyt keräilyeräksi. Laavu on Janakkalan kunnan rakentama ja huoltama, kiitos.

Kernaalanjärvi oli hieman utuinen ja tyyni, suunnistimme kohti Räikälän jokea. Jo matkalla ja varsinkin meloessa näkyi paljon lintuja, varsinkin kurkia oli pitkin matkaa, tietysti lokkeja ja vesilintuja ja yksi haukkakin havaittiin. Paluumatkalla kaulushaikara ”puhalteli pulloon” Kernaalanjärvellä..

Räikälän joen mutkissa kajakkien ohjausnarutkin vetreytyivät talven jälkeen, matka oli hiljainen ainoastaan lintujen ääniä, paitsi kun alitimme E75 siirtyessämme Kuontolan järveltä Viralan järvelle.

Viralanjärveltä nousimme vielä pientä Katiskosken kautta Hämeenlinnan Alajärvelle menevää jokea n. kilometrin laavulle niitä makkaroita nokeamaan.

Aikamme evästeltyämme palasimme samaa reittiä takaisin, keli oli edelleen täysin tyyni.

Kaikinpuolin onnistunut melontareissu, matkalla muistutin vielä osallistujia 16.6 Hyvinkään Ladun ja tunturikerho Kuokten yhteisestä retkestä Janakkalan kirkonkylän kulttuurimaisemiin.

 

t.kalevi