Lumikenkäretki Usmiin 10. maaliskuuta

 

Sunnuntaiaamu valkeni sunnuntaiaamun mukaisesti, hanki hohti uuden lumen peitossa ja oli sitä riittänyt puiden oksillekin, aurinkokin paistoi.

Retken kokoontumispaikalta meitä löytyi 8 henkeä, yksi auto jäi parkkiin siirtyessämme lumisia auraamattomia teitä kohti Usminjärven uimarannan parkkia.

Pienen äheltämisen jälkeen lumikengät saatiin jalkaan ja matka alkoi. Suuntana pohjoinen, Usminrinteentien yli ja Pikku Usmin rantaa kiertäen pohjois / koilliseen Suoniittyä kohti kulkevaa notkelmaa seuraten.

Pikku Usmin rannalla kerkesimme ottaa hieman aurinkoakin, notkelmassa kulki uuden lumikerroksen alla mönkijän telaketju-ura samaan suuntaan, joten otimme siitä ns. hyöyn.

Aikanaan nousimme ylös kalliosolaa myöten länsi/luodetta kohti n. suunnilleen ja aikanaan saimme Iso Karhulammen näkyviin. Laskeutumispaikkaa haimme jonkin aikaa päästäksemme alas kalliomäeltä.

Ainahan alas pääsee, niin nytkin, vieläpä sujuvasti. Taivalsimme kohti auringossa kylpevää lampea ja etenimme rannan tuntumassa nuotiopaikalle.

Pöydän alta löytyi muutama isompi puukalikka ja repusta kuivat sytykepuut, näin saatiin makkaranuotio sujuvasti viritettyä.

Eväät maistuivat ja juttu luisti, toiselta puolelta lämmitti nuotio ja toiselta aurinko.

Paluureitiksi valikoitui maastoreitti, lammen toista reunaa kohti etelää ja nousu kalliomäelle Pikku karhulammen itä puolella. Siellä oli hienoa avonaista maastoa ja hyvät näköalat lammelle.

Matka jatkui edelleen etelään ja ladun ylityksen jälkeen vaihtelevassa maastossa edeten. Aikanaan yhytimme omat jälkemme Pikku-Usmin rannalla, niitä seuraten lähtöpaikalle. Usminrinteentielläkin näkyi jo autonjälkiä ja Usminjärven parkkiin oli tullut lisää autoja.

Aikaa kulutimme n. 3 t maastossa kävellen ja ympäristöä seuraten, isompaa kiirettä pitämättä. Lunta oli maastossa hyvin ja uuden lumen alla ollut vanha hankikin kantoi vielä yllättävän hyvin.

Ajaessamme kohti kaupunkia huomasimme että latukonekin oli ollut ulkoilemassa, ladut olivat hyvässä kunnossa ja lumessa, hieno päivä siis hiihtäjilläkin.

t. Kalevi