Lumikenkäily lamppulenkki 24. tammikuuta

Keskiviikkona 24.1. käytiin tekemässä lumikenkäretki Usmissa.

Ajatuksena oli alunperin ihastella kuutamoa kauniissa lumisessa metsässä, mutta eipä kuuta näkynyt kun keli oli varsin pilvinen. Noin nollan asteen tuntumassa ja pienessä lumisateessa saatiin tällä kertaa retkeillä, mikä ei tokikaan ollut yhtään hassumpi sää lumikenkäilyn kannalta.

Yhteensä 18 lumikenkäilijän voimin startattiin matkaan Usmin uimarannan parkkipaikalta ja suunnaksi otettiin Iso-Karhun nuotiopaikka. Siellä kaivettiin repusta nuotiopuut ja alettiin makkaran paistoon ja eväiden syöntiin. Tauon jälkeen palailtiin samaa jälkeä takaisin lähtöpisteeseen. Matkaan mahtui pääasiassa tasaista maastoa, mutta olipa siellä muutama maan kohoumakin kuljettavana. Kokonaisuudessaan matkaa kertyi noin 5km verran, johon saatiin kokonaisuudessaan kulumaan noin 2,5h. Lunta oli metsässä noin 20-30cm, hieman paikasta riippuen.

Muutama osallistuja oli ensimmäistä kertaa lumikenkäilemässä ja osa oli jo kokeneita konkareita. Hyvin kaikki pärjättiin reissulla ja loppujutusteluiden perusteella suuri osa saattaa osallistua tulevillekin retkille.

Kokonaisuudessaan oli mukava retki, suotuisa keli ja tietysti hyvä porukka.

Kiitokset kaikille osallistujille ja tervetuloa seuraavillekin retkille!

-Matti ja Timo