Lumikenkäretki 18. helmikuuta

Helmikuisena sunnuntaina saimme lumikenkäillä mitä mahtavimmassa auringonpaisteessa!

Retkelle startattiin klo 10.00 Rauhannummen hautausmaan takaparkista. Lähtöpaikalla meitä oli yhteensä 15 osallistujaa, osa ensimmäistä kertaa lumikenkäretkellä ja osa pidemmän linjan tekijöitä.

Otimme suunnaksi Paukunharjun majan pihassa olevan tulipaikan, jonne suuntasimme pitkin soramontun laitoja ja metsäpolkujen reunuksia. Saatiin matkalle osumaan niin ylä- kuin alamäkiäkin, tasamaaston lisäksi tietenkin. Lunta oli keskimäärin reitillä ehkä noin reilu 20cm, mutta enemmän tuulisilla paikoilla varmaan likemmäs 30-40cm. Hanki oli suhteellisen kovaa, liekö aikaisemmat sateet ja viimeyön pakkanen kovettanut reittimme aika timanttiseksi.

Paukunharjussa kaivettiin repusta nuotiopuut ja makkarat; nautiskeltiin hetki taukoa eväiden merkeissä ja jutusteltiin niitä näitä.

Takaisin tultiin samaa jälkeä kuin mennessäkin, kokonaisuutena matkaa kertyi aika tarkasti 5km. Yhteensä aikaa käytimme 2h 20min kauniissa, jopa keväisessä kelissä retkeillen.

Kiitos kaikille matkaan lähteneille, oli viimeisen päälle hyvä reissu! Koitetaan suunnitella parin viikon päähän seuraava retki, josta ilmoitellaan toki hieman tuonnempana.

Kiitos kaikille ja seuraavaan kertaan!

-Matti ja Timo