Hyvinkään läpimelonta 13. toukokuuta

Kauden ensimmäinen melonta tuli melastua aurinkoisessa säässä, tuulikaan ei vaivannut. Osallistuimme joukollamme Hyvinkään Seudun Melojien perinteiseen Hyvinkään läpimelontaan Suolijärven Hapulahdesta Välilammen, Kytäjärven, Kytäjoen ja Vantaanjoen kautta Hyvinkäänkylään Hyrian melontalaituriin Karjasillalle.

Omaa porukkaa oli 6 henkeä, 3 miestä ja 3 naista. Kalustona oli 2 avokasta ja 2 kajakkiyksikköä, HySMelojia oli hiukan enemmän, eli aika hyvä joukkio melojia.

Eväät nautimme Kytäjärven rantapenkalla aurinkoa ottaen, melonnan ja kahden padon ylityksen jälkeen. Kytäjärven ylityksen jälkeen oli vielä yksi nosto Kytäjokeen ja loppumatka menikin meloen.

Muutama valkovuokko ja rentukka nupuillaan löytyi rannoilta, muuten nähtiin vain kuivaa heinää. Kytäjoessa oli alkumatkasta vesi aika vähissä mutta ongelmia ei tullut, vesikin lisääntyi matkan edetessä.

Vantaan Kuninkaankoskessa, Vatvuorien välissä tönimme hieman kiviä ja Veikkarin kohdalla oli parissa kohtaa kaatuneita puita jotka olivat keränneet ruokolauttamattoa. Toisesta puskimme uoman läpi, mutta toinen rantautti muutaman kanootin. Kaikki kuitenkin selvisivät kuivina perille.

Sitten vielä ne pakolliset “roudaukset” autojen haku Suolijärveltä, kanootit kärryyn ja kanoottivarikolle, kamat paikoilleen ja kiitos seurasta, viikon päästä uusiksi. Siitä se kesä alkaa....

t.kalevi

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.