Melonnan tekniikkapäivä Sääksissä 12. elokuuta

Minä ja kolme naista kokoonnuttiin kanoottivarastolla klo 9:45. Ilmahan oli kuin morsian, lämmintä 21 astetta ja aurinko paistaa. Hieno sää päivän teemalle, kaatuminen vesillä. Pienten aikatauluongelmien jälkeen saavuimme Röykän uimarannalle. Purimme kaluston ja kävimme läpi päivän teemaa. Rannalla odotti yksi suoraan paikan tullut naisihminen.

Aloitimme yksinpelastautumisella, yritys oli kova mutta kaatumisen jälkeen naiset eivät päässeet takaisin kyytiin. Pienen avun kanssa tämäkin onnistui. Into melomiseen ja pelastautumiseen jäi kuitenkin kaikille. Tämähän oli se tarkoitus. Veden lämpötila oli 19 joten ihan siedettävä olla vähän pidempään veden varassa.

Mukana oli yksi täysin ensikertalainen, joten aluksi haimme häneen kanssaan ensin tuntumaa kajakkiin ja melontatekniikkaan. Kyseessä näytti olevan luonnonlahjakkuus, ja homma lähti hyvin käyntiin. Kaikki olivat halukkaita harjoittelemaan vapaaehtoista kaatumista. Paljon naurua ja hyvää tekemistä. Se kertoo jo paljon päivän onnistumisesta.

Lopuksi näytin paripelastautumisen, keulaeskimon ja eskimon. Myös melontatekniikkaa käytiin vielä lopussa yksityiskohtaisemmin läpi.

Yhteenvetona, kaatumisteemaa kaivataan lisää ja koetaan todella hyödylliseksi. Minun työ on tehty, olen siis tyytyväinen.

Myrskyä odotellen!

Petteri