Lumikenkäretki Kytäjälle 26. helmikuuta

Sunnuntaiaamu aukeni pilvisenä ja lumisateisena. Pakkasta sopivasti 5 astetta. Lumikenkäilyn ihannesää. Auto täynnä lumikenkiä ja sauvoja lähdin ajelemaan kohti Kytäjää.

Saavuttuani perille innokkaimmat jo odottelivat. Pienen opastuksen jälkeen pääsimme matkaan. Minä ja 2 apuopasta lähdettiin viemään 20 henkistä laumaa kohti Jaanankalliota. Pellolla oli kivasti lunta ja lumikenkien tarkoitusta pääsi kunnolla kokeilemaan. 

Lähestyimme länsireunalta ja maasto muuttui haastavammaksi. Pieni opastus kivikossa liikkumiseen ja matka letkassa jatkui. Lähestyimme kunnolla korkeuskäyrää. Joukon ensikertalaiset selvittivät haasteet kunnialla ja pääsimme ensimmäisen hyllyn päälle. Pieni juomatauko ja varusteiden tarkistus ja matkaan. Tasaisempaa osuutta mutta syvempää lunta, lauma senkun porskuttaa eteenpäin ja saavuimme lounaspaikalle, Jaanankallion päälle.

Omatoiminen lounas, osalla pystylounas. Tiedustelijamme Mikko oli etsinyt reitin takaisin alas itäreunalta. Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin suunnistimme porukalla reittiä alas. Pari liukastumista jäisessä rinteessä, mutta niistä selvittiin lähinnä hersyvän naurun saattelemana.

Letka  saapui takaisin pellon reunaan,  ja pellolla halukkaat pääsivät kokeilemaan juoksemista lumikengillä, sudet ja lampaat - leikin muodossa. Sudet olivat ylivoimaisia ja lampaat jäivät pian kiinni. Lämmin tuli. Omaan tahtiin parkkipaikalle. Tasainen puheen solina ja iloisia ilmeitä, tästähän ulkoilussa on kyse. Iso porukka, kaikki positiivisella mielellä rankasta reitistä huolimatta. Osa ilmoittautui jo minun vetämälle Sonninmäen lumikenkäilylle maaliskuussa. Hieno päivä, kiitos Virpi ja Paula.

Petteri

Get Flash to see this player.