Yllätysliikuntaa 2. huhtikuuta

Liikuntaa oli takapihalla, tosin aloitimme etupihalta, eli ABC:n oven edestä johon oli lähtöaikaan kerääntynyt kahdeksan ( 8 ) ulkoilijan näköistä, 3 naista ja 5 miestä, otimme kaikki mukaan.

Tapahtumanhan oli “yllätysliikunta”, joka luvattiin ilmoittaa pe 18.00 jälkeen jolloin se myös oli nettisivuillamme nähtävillä, myös puhelimitse sai tiedon.

Aloitimme tutustumalla ABC:n takapihaan, tarkemmin sen takana oleviin Nummenkärjen entisen tiilitehtaan savikuoppiin. Kuopat ovat nykyään lintujen käytössä ja ympäristö pusikoitunut, siellä kulkee mukava polkuverkosto, hyvä lintujen tutkailupaikka. Näimme mm. mustarastaita ja yhden pöllön.

Jatkoimme Vantaanjoen rantaa Kytäjoen risteyksen ohi Kuninkaankoskelle, joka on virkistyskalastusalue. Joelta nousimme ylös itäisen Vatvuoren huipulle maisemaa katsomaan. Vielä näkee etelän suuntaan hyvinkin, mutta kun koivuihin tulee lehti ja kasvavat pituutta niin maisemakin umpeutuu.

Vuorelta laskeuduimme Veikkarin puolelle moottoritien ylityssiltaa pitkin, siitä taas Vantaata kohti, Veikkarin eteläpuolta kohti Hyrian karjasiltaa. Paikoitellen oli jäistäkin polkua, mutta kukaan ei kaatunut. Takaisinpäin taivalsimme Rapakon kautta, Hankobaanaa seuraten. Katselimme radan yli taiteilijataloja Humalaa ja Krapulaa pitäessämme juomataukoa.

Veikkarin aallopista alitimme radan ja jatkoimme vanhaa Tiikerinlenkin pohjaa radan toisella puolen Nikinharjulta Veikkariin tulevalle ulkoilutielle, josta radan yli ja Veikkarintietä alueen läpi Sairaalanmäeltä tulevalle ulkoilutielle.

Ulkoilutieltä nousimme Veikkarin ja Nummenkärjen välissä olevan kallion päälle, sielläkin oli puusto näköesteenä. Kalliolta alas ja kurvasimme vielä entisen tiilitehtaan alapuolella olevan puistikon läpi ja Helletorpan kadun yli, “Veikkarin polttimon” ohi ja ulkoilutietä takaisin ABC:lle.

Ilma oli lämmin ja pilvinen, aikaa kului kutakuinkin 3 tuntia.

Kalevi