Raijan päivän kuutamohiihto 9. helmikuuta

Meitä oli neljä reipasta latulaista, jotka lähtivät pakkaskeliä uhmaten hiihtämään Hyyppärän ja Usmin juuri ajetuille laduille. Kalevi oli valistanut minua sähköpostilla tampatuista ja moottorikelkalla ajetuista laduista jo päivällä. Hän oli käynyt autolla Latu-Miilussa täydentämässä kanttiinin varastoja ja nähnyt kaupungin latukoneen kuljettajan tällä reissulla. Pakkasta oli lähtiessä -10 astetta ja takaisin tullessa -15 astetta. Hyyppärän hevostallien läheltä kierrellen kaarsimme Vantaanjoen viereen kulkevalle ladulle. Välillä hiihdimme valmista latu-uraa pitkin, välillä tampatulla pohjalla. Edelleen Ali-Mattilan pelloilla oli multa- ja heinätupsuja sen verran, että suksia säästääkseen oli mukavampi hiihtää latujen vieressä.

Poikkesimme Latu-Miilussa lämmittelemässä ja evästelemässä, jonka jälkeen jatkoimme Ison kypärän tienhaaraan. Latu-Miilusta lähdettyämme meidän seurassamme oli hetken aikaa yksi otsalampun kanssa hiihtävä mies. Hän teki iltapimeässä koko Usminjärven lenkin ja ohitteli meidät taas Hyyppärän peltoristeyksessä.

Lähes täysikuu( 11.2.-17 ) paistoi meille sekä meno - että tulomatkalla kirkkaalta taivaalta. Tuo "luonnonlamppu" valaisi upeasti meitä varsinkin peltoaukeilla ja romanttisesti metsässä puiden siimeksestä. Upea reissu, ja tietenkin hyvässä seurassa! Kiitos mukanaolijoille!

Terveisin Raija Kaarina