Sukkulahiihto 15. tammikuuta

Kauden toinen tapahtuma tehtiin sitten hiihtasten, luomulatuja, suunnitelman mukaan. Luntakin oli kertynyt sen verran että jäi jotain suksenkin alle. Keli oli alkutalven keliksi sopiva, pari astetta pakkasta ja pilvistä. Oli sopiva hiidellä tuoreella lumella pienessä hämärässä. Suksijoita oli mukana 7. 3 miestä ja 4 naista sekä Markku kävellen, hyvin sujui häneltäkin taivallus.

Hiihtasimme Hyyppärästä ulkoilutietä Ali-Mattilan kautta Latu-Miiluun. Pidimme pienen tauon ja tekaisimme glögit lämpimiksemme, pipareitakin löytyi vielä ja suklaakonvehteja pikkujoulun jäljiltä.

L-M: sta hiihtasimme Iso Kypärälammen nuotiopaikalle makkaraa nokeamaan ja eväitä nauttimaan. Siellä olikin jo porukka Vantaalta / Kellokoskelta tulia sytyttelemässä, olivat kävelleet Piilosta. Yhdessä saimme roihun aikaiseksi.

Takaisin hiihtasimme samaa uraa, jätimme Usminrinteentien mäet paremmille lumille. Paluumatkalla riittikin sitten vastaantulijoita, oli yksi hiihtäjäkin. L-M: n laavulla oli makkaratulet, kävelyporukka useamman hengen voimin koiran kanssa tuli vastaan ja puomilla tapasimme vielä metsästäjäporukankin, jänisjahdissa. “Läskipyöriä” ei tavattu, mutta jälkiä kyllä.

Eli useammalla tavalla näyttivät ihmiset nauttivan ulkoilusta Usmin retkeilyalueella tänäkin viikonloppuna. Tuli taas mieleen P-paikan tarve Usmintienkin varteen.

 

Kalevi