Joulustressin poistopatikka 10. joulukuuta

Metsään mentiin, Pirkko aikanaan sanoi että ”Kalevin kanssa kun lähtee matkaan niin aina päätyy metsään”, niin nytkin. Vauhtia tosin otettiin Hyyppäräntien hevostallien P-paikalta alkumatka liukastellen yön pakkasten liukastamaa ulkoilutietä.  Oli yllättäen kuivahko pilvipoutainen sää sadepäivien ja yön pikkupakkasten jälkeen. Matkaan meitä lähti 18 henkeä, miehiä ja naisia, yksi ”alaikäinenkin” joukossa.

Hyyppärän suoran jälkeen Usminjärventieltä käännyimme ylämäkeen vanhaa louhostietä ja edelleen polkujuotteja seuraillen ”löysimme” itsemme Usmintien puomilta, kuten joku oivaltaen huomasi ”ai me olemme tässä”. Reitti kulki mäkiä ja rinteitä, joten isompaa kosteutta ei ollut.

Puomilta jatkoimme suoraan mäkeen ja edelleen polkuja pitkin ihan merkityllekin uralle ja taas löysimme itsemme, tällä kertaa Latu-Miilun takapihalta.

Majalla söimme pikkujouluista säästyneitä pipareita ja nautimme kahvia ja kaakaota sekä itse kukin omia eväitään. Kahvinkeitin hieman temppuili joten taukokin venyi, mutta matkaan pääsimme tauon jälkeen.

Aarinnan suon poikki, hieman oli kosteahkoa, mutta eteenpäin mentiin, suoran E-päästä panimme vinkkarin vasemmalle ja ylös mäkeen, oikaisimme tuloreitillemme ja ”haahuilimme” louhoksen kautta takaisin Usminjärventielle mistä edelleen lähtöpaikalle.

Matkaa tuli rapiat 7 km, ihan tarkasti 7,8, aikaakin kului luvatun 3 tunnin lisäksi ½ t, panin sen kahvinkeittimen syyksi. Yhtä kaikki, olimme tyytyväisiä päiväpatikkaamme, olimmehan pois kauppakeskuksen jouluruuhkasta ja teimme tilaa kiireisimmille, kummalla joukolla sitten oli tyytyväisempi olo jääköön arvailujen varaan.

P-paikallta lähtiessäni löytyi vielä joulupaketti autoni tuulilasin pyyhkijän alta, kaikkea se joulunalus teettää, KIITOKSIA kaikille.

t.kalevi