Isänpäivän patikka 12. marraskuuta

Isänpäivän patikka Usmissa

Oli sitten satamatta, kuten oli tarkoituskin. Edellisinä päivinä vettä oli tullut vähän enemmänkin, varsinkin lauantaina. Vantaa huilasi jo lähellä tulvakorkeutta ja purot sekä polut lorisivat kuin keväällä. Kypärälampikin oli tulossa yli äyräittensä. Kosteus hieman rajoitti kulkemistamme, mutta kyllähän sitä aina reittiä löytyy kun siirtyy korkeammalle, siellä tulee taas liukkaus vastaan. Pysyttelimme siinä välimaastossa.

Väkeä oli kerääntynyt lähtöpaikalle 27 henkilöä. Naisia heistä oli suurin osa, vaikka vietimme miesten viikkoa ja isänpäivää. Järvenpääläiset tulivat taas kyläilemään mukavalla joukolla, melkein 2/3 osaa koko porukasta.

Matkasimme kohti Kypärälampea, jonka ohitimme kosteikot kiertäen rinteeseen nousten ja poikkesimme Riihimäen partiolaisten majan pihapiirissä. Siellä huomasimme, että kaikki alueen majat ovat ympäristöään korkeammalla, ja ovat siten valmistautuneet hyvin ilmastonmuutokseen sekä tulevaan vedenpaisumukseen. Sieltä laskeuduimme alas rantaan ja edelleen ”Suolijärventie rengastien” kautta Usminrinteentielle. Jatkoimme edelleen yläpolkua Piilon pohjoispään nuotiopaikalle pannua ja makkaroita nokeamaan. Kaffet keitettiin järviveteen, hyvää tuli ja kaikille riitti, makkaroitakin kului.

Matka jatkui huimalla laskulla alas rantaan köyteen tukeutuen ja edelleen rannan louhosta sivuten puroksi muuttunutta polkua ylös mäkeen, missä myös oli köysi apuna, ja edelleen kohti Usminrinteentietä ja Kaksoislammen taukopaikkaa. Polun ja tien risteyksessä katsastimme metsähallituksen ennallistamiskohdetta ja totesimme sen vihdoin tulleen siihen tilaan mikä on ollut tarkoituksenakin. Vesi seisoi paikallaan ja puut olivat kuolleet pystyyn.

Kaksoislammilla rauhoittelimme nuotiopaikalla olijoita olevamme vain ohikulkumatkalla. Reittiä edelleen Lindholmin vaijerille ja siitä loivinta polkujuottia alas Latu-Miiluun. Reittiä hieman lyhennettiin ajan ja kelin vuoksi, jätimme käymättä Karhulammella ja louhoksella, ensi kerralla sitten sitä kautta.

Matkaa tuli vajaa 7 km ja aikaa kului se luvattu 3 t + 5 min päälle. Ilma oli happirikasta ja seurue pysyi hyvällä tuulella.

 

t. Kalevi