Aamukävelyllä 7. kesäkuuta

Lähdimme Kirjavaltatolpalta 5 hengen joukolla aamukävelylle Sonninmäen-Nikinharjun suuntaan. Nousimme Kuningasvuoren vesitornille ja jatkoimme Hankopaanan suuntaan. Kävelimme aurinkoisessa aamussa entisten sorakuoppien ohitse kohti Nikinsyrjäntien ja Sairaalankadun risteystä. Jatkoimme pikku polkuja hyväksikäyttäen Veikkarin perukoille, jossa siirryimme rautatien alikulun kautta sen toiselle puolen. Kävelimme Vantaajoen rantaan ja edelleen rantapolkua pitkin maaseutuopiston karjasillalle asti. Alkukesän luonto näytti meille kaikki kuviteltavat ihanuutensa. Linnunlaulu, lämpö, auringonpaiste sekä kukkivat kasvit ja vihreät lehtipuut henkivät: Kesä on tullut.

Eräs retkemme päämäärä oli myös Hevosmäessä opiston entisten kasvihuoneiden kohdalla metsässä oleva rodopuistikko, jossa arvelimme alppiruusujen kukintojen olevan ainakin viittä vaille avoinna. Havaitsimme paikanpäälle päästyämme näin myös olevan, vain osa kukinnoista oli avautunut. Ehkä parin päivän kuluttua siellä olevat kasvit alkavat olla täydessä loistossaan.  Pitänee käydä paikan päällä vielä uudestaan.

Palailimme Hyvinkäänkylän työväentalon ohitse kohti Pilvenmäkeä, Tuomentien päähän. Tuo matka on mahdollista kulkea kapeassa metsäkaistaleessa ja siitä kaupunkiin päin kuljettaessa voi tallustaa Puolimatkan koulun kentän reunaan asti oikeassa metsässä. Muutama kadunylitys on toki välissä.

Saavuimme Sonninmäkeen ja kuljimme Lehtosen puutarhan halki. Lehtosen Kauppapuutarha toimi Puolimatkan alueella 1920-luvulta aina 1970-luvulle asti. Vanhojen omenapuiden runsas kukinta tuntui ihmeelliseltä. Havaitsimme myös puiden alla käyskentelevän peuran ja ikivanhan koivun kyljessä olevasta reiästä kuului tikanpoikien kiljunta. Emolintuja ei havaittu, mutta nälkäisten poikasten ääni paljasti pesinnän.

Matkaa retkellemme kertyi reilu 8 kilometriä ja aikaa kului tasan 2 tuntia.

Timppa