Lumikenkäretki 20. maaliskuuta

Taas saivat lumikengät kyytiä. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, uutiset kertoi illemmalla, että Hyvinkää oli yli 15 asteen lämpötilallaan suomen lämpimin paikka.

Kokoontumispaikalla Aleksis Kivenkadulla odottelimme kello 10 asti, meitä kasaantui yhteensä 16 henkilöä. Osa autoista jätettiin taas parkkiin, ajelimme Hyvinkään suurimman ulkoilumajan, ABC aseman taakse Kuokkamaantielle. Siellä oli jo autoja parkissa, hiihtäjien, ja näkyi aukealla olevan joku koiran koulutusryhmäkin.

Virittelimme lumikengät jalkaan ja lähdimme taivaltamaan kohti Vantaanjokea. Joen lähellä on entisen Nummenkärjen tiilitehtaan savennostokuoppia. Niiden välistä taivalsimme kohti Vantaan ja Kytäjoen yhtymäkohtaa peltoa pitkin. Savikuoppien alue / Vantaanjoen reuna on varsin pusikkoista aluetta, siis myös hyvää lintujen seurantaan kevään edistyessä.

Matka eteni pellon reunaa joen rantaan, Kuninkaankosken alkupäähän, Vatvuorien väliin. esittelin hyvää taukopaikkaa rantapenkan suojassa.

 Rannasta nousimme taas pellolle ja jatkoimme matkaa metsässä, tarkoitus oli seurata joen rantaa seuraavaan mutkaan asti. Rannassa oli kuitenkin paljon taipuneita lehtipuita, joten suuntasimme sisemmäs metsään.

Siellä taas oli tiheätä nuorta kuusikkoa, ainakin olivat pystyssä, joten kulkemaan pääsi pujotellen. Matka eteni ”mututuntumalla”, joten tietysti kuku johti liikaa vasemmalle(koilliseen) ja menimme joen mutkasta ohi.

Tiukassa kuusikossa täytyi ottaa auringon lisäksi ”älylaitteet” käyttöön, karttaohjelmalla oioimme suorinta tietä Veikkarista moottoritien ylittävän sillan päähän. Siinä hieman puhalsimme ja otimme aurinkoa.

Sillanpäästä menee ura harvahkoa metsää ylös mäen päälle. Siellä ”rensselit santaan” ja evästauolle, aurinko paistoi istuskellessamme kalliolla. Näkymää oli varsinkin etelän suuntaan, ”Bongasimme” mm Karlbergin tilan kerrostalon Petkelsuon takana Herusten rinteessä.

Pitkähkön tauon jälkeen laskeuduimme mäeltä jyrkähköä rinnettä kohti ABC asemaa. Pellon yli takaisin parkkiin, kengistä lumet ravistellen kengät autoon, ja sehän oli taas siinä se retki.

Nyt ei tullut kilometrejä mainittavaa määrää, mutta aikaa kului se kolmisen tuntia ja maasto oli paikoin vaihtelevaa.

 t.kalevi