Lumikenkäretki Usmiin 5. maaliskuuta

Sunnuntaina 5.3.2023 järjestettiin lumikenkäretki.

Aloitimme klo. 10.00 kokoontumisella Sveitsin pallokentän parkkipaikalla, josta suuntasimme autoilla Usmin uimarannan parkkipaikalle.

Jaoimme lumikengät osallistujille, soviteltiin säädöt sopiviksi ja vähän kertasimme lumikenkäilyn perustekniilla. Ja sitten matkaan!

Osallistujia oli yhteensä 13 henkeä ja lisäksi yksi nelijalkainen kaverikin lähti metsään mukaan. Taitoimme Timon johdolla kaiken kaikkiaan reilun 6km matkan nautiskellen Usmin lumisista metsämaastoista. Vähän kalibroitiin matkalla kompassin neulaa, jotta pääsimme Iso-Karhulammelle makkaranpaistoon. Repusta puut esille ja likimain ensimmäisellä tikulla nuotio tulille.

Nautiskeltiin eväät ja makkarat nuotion äärellä ja lähdettiin suuntaamaan takaisin autoille päin.

Kaiken kaikkiaan reissu oli hieno. Muutama aste oli pakkasta, pienehköä lumisadetta oli ajoittain ilmassa ja uutta lunta oli satanut maahan edellisten päivien aikana.

Päästiin ylittämään lampia jäitä pitkin, kavuttiin pienehköjä mäkiä ja vastaavasti laskeuduttiin mäkien harjoilta alas. Pitkospuitakin löydettiin reitille muutama kuljettaviksi. Eläimiä ei juurikaan maastossa nähty, muutamia hiihtäjiä ja yksi retkeilijä tosin havaittiin maastossa.

Kaikki osallisujat jaksoivat reissun hienosti ja varsin punaisia poskia oli parkkipaikalla lopetuksen aikaan havaittavissa.

Kiitokset kaikille mukana olleille osallistujille! Ensi viikon sunnuntaina taidetaan ottaa uudestaan vastaavanlainen lumikenkäily, toki hieman eri reittiä tietysti. Tervetuloa mukaan!

- Matti