Maastopyöräily Sääksin kierto 29. heinäkuuta

Lauantaina 29. heinäkuuta käytiin polkaisemassa maastopyörillä Sääksin ympäri. Säätiedoissa oli luvattu jonkinmoista vesisadetta koko päivälle, mutta tästä huolimatta ei tarvinnut yksin lähteä lenkille.

Starttailtiin klo. 10.00 matkaan Uimalalta yhteensä kuuden ajajan voimin. Maatalousoppilaitokselta otettiin yksi pyöräilijä matkaan, kuten hänen kanssaan oli ennalta sovittu. Herusiin päästyämme saimme matkaan vielä kaksi urhoollista toveria, joten lenkki tehtiin lopulta yhdeksän osallistujan voimin.

Likimain koko matkan satoi vettä, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Polut olivat täten melko kuraisia, juuret liukkaita ja polkujen pohjat raskaita ajaa. Kaikki kuitenkin selvittiin kunnialla maaliin, vaikkakin melkoisen läpimärkinä.

Matkalla stopattiin parissa kohdassa tauon merkeissä kahville ja pullalle, kyllä maistuikin muuten erityisen hyvälle tuossa kelissä.

Kertaalleen jouduttiin renkaanvaihtokin suorittamaan kun ei ilma halunnut pysyä takarenkaassa. Renkaan sisältä löytyikin lopulta usean sentin mittainen naula, joten ihmekös tuo olikaan että tyhjeni.

Kelistä huolimatta tunnelma oli iloinen ja reissu saatiin ajettua kunnialla lävitse. Matkaa kertyi yhteensä noin 50km ja Herusista aloittaneilla hieman vähemmän.

Kiitokset kaikille mukana olleille ja nähdään taas seuraavien ajojen merkeissä!

-Matti